10 правил для успішного володіння і управління американською компанією

10 правил для успішного володіння і управління американською компанією

Пропонуємо Вам для розгляду 10 правил для володіння і управління американською компанією яких необхідно дотримуватися для уникнення порушень законодавства США.

  1. Отримайте попередню юридичну консультацію з відкриття та ведення Вашого бізнесу в США.
  2. Оберіть найбільш підходящу модель юридичної особи, для реєстрації. Не робіть цього самостійно. Зареєструйте через юридичну компанію, співробітники якої дійсно знають цю юрисдикцію.
  3. Дотримуйтеся постійно мінливих правил оподаткування, як усередині країни, так і щодо міжнародних угод. А конкретніше? Найміть кваліфікованого бухгалтера до того як укладати перші договори або отримувати перший платіж.
  4. Здійснюйте і зберігайте ваші особисті та ділові витрати (та їх підтвердження, наприклад чеки) окремо (це особливо важливо, якщо формою вашого юр. особи виступає корпорація).
  5. Застрахуйте відповідальність за можливий збиток перед третіми особами за результати здійснення вашої підприємницької діяльності. (Сюди входять слизькі підлоги в ресторанах, гаряча кава, пошкодження вашим товаром інших персон і інші, здавалося б,безглузді події за якими може настати судова претензія з боку ваших клієнтів).
  6. Дотримуйтеся внутрішніх і зовнішніх митних правил та правил переміщення товарів, вимог щодо біологічної чистоти товару. (Наприклад за кожен випадок порушення законодавства США за змістом фталатів у продукції накладається штраф у розмірі 100 000 доларів США). З документів рекомендуємо звернути Вашу увагу на Consumer Product Safety Improvement Act.
  7. Забезпечте правильний розрахунок і виплату компенсацій працівникам. Не забудьте про соціальні та страхові виплати. Якщо ваша компанія планує вихід на IPO або іншим чином залучити зовнішні інвестиції, також настійно рекомендується застрахувати керівників і співробітників.
  8. Своєчасно проводьте реєстрацію (кваліфікацію) в кожному штаті, подавайте річні звіти вчасно та згідно вимог кожного штату, де зареєстрована, представлена, або веде діяльність Ваша компанія.
  9. Своєчасно подавайте секретарю штату повідомлення про внесення змін і доповнень про будь-які зміни в статутні документи Вашої компанії.
  10. Переконайтеся, що Ви (як компанія):

Also available in: Russian