Заснування компанії юридичною особою – нерезидентом

Товариство з обмеженою відповідальністю – це найбільш популярна в Україні організаційно-правова форма юридичної особи. Така компанія має ряд вагомих переваг перед іншими формами організації бізнесу. Найбільш значуща перевага – це обмежена відповідальність, яку несуть учасники Товариства перед третіми особами і вона визначається величиною частки учасника у статутному капіталі компанії.

Чинним законодавством передбачена можливість заснування компанії юридичною особою – нерезидентом. Реєстрація компанії з засновником нерезидентом – юридичною особою здійснюється за наступними етапами:

  1. Визначення майбутньої назви компанії.
  2. Визначення місцезнаходження компанії.
  3. Визначення керівника компанії (на етапі реєстрації керівником новоствореної компанії має бути фізична особа-резидент).
  4. Підготування документів для проведення державної реєстрації компанії.
  5. Направлення документів для державної реєстрації компанії.

Необхідні документи для реєстрації компанії:

  • оригінал/нотаріально засвідчена копія документа, що підтверджує реєстрацію компанії-засновника в країні місцезнаходження (витяг з торговельного, банківського, судового реєстру, сертифікат тощо)
  • рішення або протокол керівного органу компанії-засновника про створення компанії в Україні
  • документи, що підтверджують повноваження особи, яка буде підписувати документи від імені компанії-засновника (рішення про призначення директора і нотаріально засвідчена копія статуту, або нотаріально засвідчена довіреність на представника)
  • оригінал або нотаріально завірена копія рішення про створення компанії
  • оригінал Статуту компанії
  • реєстраційна заява
    /документи, які були видані в країні нерезидента підлягають апостилізації або консульській легалізації та повинні бути перекладені на українську мову/

Маючи великий досвід реєстрації компаній з засновниками-нерезидентами юристи ЮК “ЮНАЙТЕД” проведуть повну реєстрацію вашої компанії. У разі необхідності, здійснення реєстрації компанії може бути проведено дистанційно – від Вас потрібно лише надіслати поштовим сервісом довіреність та документи для проведення реєстрації.
Базова вартість реєстрації компанії з засновником юридичною особою нерезидентом – 4000 грн. та включає в себе повну реєстрацію компанії на підставі розроблених нашими фахівцями установчих документів*. У випадку індивідуальної розробки установчих документів вартість реєстрації компанії розраховується індивідуально.

*не враховує вартості послуг нотаріуса, перекладача.

Реєстрація компанії юридичною особою - нерезидентом

Юридичні послуги в Україні

Also available in: Russian