Реєстрація компанії засновником нерезидентом

Найпоширенішою формою діяльності юридичної особи в Україні – є товариство з обмеженою відповідальністю. Основною перевагою такого виду компанії є те, що засновник відповідає за діяльність компанії лише в межах власного внеску в статутний капітал компанії.

ПЕРЕВАГИ ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ

  • засновниками та учасниками ТОВ можуть бути як фізичні так і юридичні особи, як резиденти, так і нерезиденти. Мінімальна кількість учасників ТОВ — одна особа
  • розмір статутного капіталу ТОВ не обмежується. Статутний капітал формується протягом року з дня реєстрації та може формуватись як грошовими коштами так і майном
  • можливість бути єдиним учасником ТОВ
  • зрозуміла та чітка система керування компанією

В Україні практично відсутні заборони на заснування та участь в такому товаристві (окрім спеціальних суб’єктів: депутати, судді, працівники правоохоронних органів тощо), заснувати компанію в Україні може практично кожна фізична або юридична особа нерезидент. Процес реєстрації компанії засновником нерезидентом майже не відрізняється від процесу реєстрації компанії резидентом. Однак, все ж таки існують декілька відмінностей, що відрізняють реєстрацію компанії фізичною особою нерезидентом від резидента.

ВИМОГА ЩОДО ОТРИМАННЯ ІНДИВІДУАЛЬНОГО ПОДАТКОВОГО НОМЕРА. Згідно затвердженої державної реєстраційної форми для заснування юридичної особи, передбачена необхідність зазначення індивідуального податкового номера засновника. До початку підготовки та подання документів в державну реєстраційну службу для реєстрації компанії в Україні фізичній особі-нерезиденту, який має намір створити підприємство необхідно зареєструватися в державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та отримати індивідуальний податковий номер.

НАЯВНІСТЬ КЕРІВНИКА КОМПАНІЇ – РЕЗИДЕНТА. Керівником новоствореної компанії, особа нерезидент з початку заснування компанії бути не може, адже для оформлення трудових відносин необхідний дозвіл на роботу в Україні, який не може бути отриманий до реєстрації компанії.
/згідно ЗУ “Про імміграцію” особи, які здійснили іноземну інвестицію в економіку України іноземною конвертованою валютою на суму не менше 100 (ста) тисяч доларів США, зареєстровану у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України отримують право на імміграцію в Україну/

Реєстрація компанії з засновником нерезидентом – фізичною особою здійснюється за наступними етапами:

  1. Зареєструватись в державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та отримати індивідуальний податковий номер.
  2. Визначити майбутню назву компанії (дві альтернативні назви на випадок зайнятості обраної Вами назви).
  3. Визначити місцезнаходження компанії.
  4. Визначити керівника компанії.
  5. Підготувати документи для проведення державної реєстрації компанії.
  6. Подати документи для державної реєстрації компанії.

Документи необхідні для реєстрації:

  • копія паспорта засновника
  • копія довідки про реєстрацію в державному реєстрі фізичних осіб-платників податків
  • оригінал або нотаріально завірена копія рішення засновників про створення компанії
  • оригінал Статуту компанії
  • реєстраційна заява встановленого зразка
    /документи, які були видані в країні нерезидента підлягають апостилізації або консульській легалізації та повинні бути перекладені на українську мову/

Маючи великий досвід реєстрації компанії з засновниками-нерезидентами юристи ЮК “ЮНАЙТЕД” проведуть повну реєстрацію вашої компанії. У разі необхідності, здійснення реєстрації компанії може бути здійснена дистанційно – від Вас потрібно лише надіслати поштовим сервісом довіреність та документи для проведення реєстрації.
Базова вартість реєстрації компанії з засновником фізичною особою нерезидентом – 4000грн. та включає в себе повну реєстрацію компанії на підставі розроблених нашими фахівцями установчих документів*. У випадку бажання індивідуальної розробки установчих документів  вартість реєстрації компанії розраховується індивідуально.

*не враховує вартості послуг нотаріуса, перекладача.

Реєстрація компанії засновником нерезидентом

Юридичні послуги в Україні

[/trx_column_item]

Also available in: Russian