Захист адвоката при проведенні обшуку і виїмки

Обшук – слідча дія, метою якої, згідно з КПК, має бути виявлення і фіксація відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, пошук знаряддя кримінального злочину або майна, яке було видобуто в результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.
Проводитися обшук повинен виключно на підставі рішення суду, в якому повинні міститися відомості про речі, документи та осіб, для виявлення яких проводиться обшук.
Так повинно бути згідно із Законом, але на практиці вилучатися може все, що зацікавить слідчого, навіть матеріали, що не мають прямого відношення до конкретного кримінального провадження. Надалі такі матеріали можуть бути використані для вчинення тиску на Вас або Ваших контрагентів. Наприклад, обшук може проводитися у кримінальній справі, яка має до Вас лише непряме відношення, але отримані документи можуть бути використані для порушення провадження вже відносно Вас.
Чи є ефективний захист при проведенні обшуку або тимчасовому доступі до речей і документів? Присутність адвоката! Навіть при не допуску адвоката безпосередньо в приміщення, в якому проводиться обшук (слідчі дії правоохоронцям зручніше проводити за своїми правилами), прибуття адвоката буде стримувати правоохоронців від явно протиправних кроків.
Адвокат може перевірити правильність оформлення рішення слідчого судді (дату і термін дії, адреса приміщення, назва підприємства та ін.),а також визначити законність дій правоохоронців.
Вважаємо, що при проведенні інших слідчих дій і заходів забезпечення кримінального провадження, таких як огляд приміщення і тимчасовий доступ до речей і документів (виїмка), присутність адвоката також необхідна.
Звичайно, необхідно бути готовим до проведення обшуку (виїмки) до приїзду адвоката (докладніше про це читайте в нашій статті), можна передати документи і електронні носії з найбільш цінною інформацією на адвокатське зберігання, але в будь-якому випадку договір з адвокатом повинен бути у Вас під рукою.
Адвокати ЮК «UNITED» забезпечать кваліфікований захист Ваших інтересів при проведенні обшуку, перевірці і в будь-якій іншій конфліктній ситуації за участю правоохоронних і контролюючих органів.

Вартість послуги 2400 грн.

 




Захист адвоката при проведенні обшуку і виїмки


Also available in: Russian