Реєстрація торговельної марки в США

Процес реєстрації торговельної марки в США, коротко:

Перед здійсненням навіть найпростіших перших кроків з реєстрації торговельної марки в США необхідно отримати хоча б загальну консультацію юриста. Перед тим як ви почнете рухатися далі, юрист допоможе Вам сформувати реєстраційну стратегію, але в цілому концептуальний план виглядає так:

1. Необхідно відповісти на загальні попередні питання, це, в свою чергу, дасть змогу визначити вид торговельної марки, власника, клас реєстрації, її використання та інші.

2. Перед тим як подавати заявку на реєстрацію торговельної марки в США необхідно провести комплексний пошук торговельної марки в США на наявність схожості або збігу (тотожності) із зареєстрованими, що знаходяться в процесі реєстрації і навіть кинутими або простроченими торговельними марками.
Вартість пошуку торговельної марки в США

3. Після проведення пошуку необхідно проаналізувати його результати і обговорити з юристом формат реєстрації, включаючи поправки і коригування, що враховують проведений пошук і вибрати пакет юридичних послуг для подання заявки на реєстрацію торговельної марки в США.

4. Подання заявки на реєстрацію торговельної марки в США
Детальну вартість послуг для подання заявки можна подивитися тут.

5. Отримання номера заявки на реєстрацію торговельної марки в США.

6. Здійснення контролю за рухом виконання заявки.
Не менш важливий процес, ніж описані вище. Якщо не відповісти своєчасно на запит офіцера служби, заявка може бути призупинена і пізніше навіть залишена без руху.

7. Електронне листування зі службою інтелектуальної власності США.
Процес здійснюється американським патентним повіреним спільно з нашим юристом і вами. Можливо буде потрібно подання та оплата за подання додаткових заяв та роз’яснень офіцеру реєстраційної служби.

8. Моніторинг подання на реєстрацію схожих торговельних марок і протидія їх реєстрації.
На певному етапі реєстрації потенційні торговельні марки, що знаходяться в процесі реєстрації, пропонуються на загальний огляд для оспорювання. Це дуже важливий етап на якому необхідно бути особливо уважними до подій, оскільки в деяких спірних питаннях на ринку зможе залишитися лише одна торговельна марка з двох,які проходять процедуру реєстрації.

9. Отримання свідоцтва про реєстрацію торговельної марки в США.
Ми отримуємо свідоцтво і передаємо його Вам або воно відразу приходить на вказану Вами адресу.

10. Вже після отримання свідоцтва рекомендується здійснювати контроль за появою схожих торговельних марок і протидіяти їх використанню. Діяльність, особливо необхідна у разі високої собівартості та вартості ваших послуг або товарів. Можемо здійснювати це для Вас як додаткову послугу в рамках існуючих взаємин.

11. Подання на додаткове закріплення статусу. (Додаткова послуга).
Подається з п’ятого на шостий рік після реєстрації торговельної марки в США.


 


Also available in: Russian